Уряд підпише меморандум із «зеленими» інвесторами

Читать на русском
Кабмін підпише меморандум із зеленими інвесторами і заощадить державі 2 млрд євро за десять років.

Кабмін підготував проект меморандуму із «зеленими» інвесторами щодо зміни умов держпідтримки галузі відновлюваної енергетики.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль сьогодні під час засідання уряду.

За його словами, даний меморандум дозволить державі заощадити понад 2 млрд євро до 2030 року.

«Цей меморандум дасть економію конкретно для України щорічно 6 млрд гривень вже з цього року. За період до 2030 року - це понад 2 мільярди євро економії для держави України у співпраці з інвесторами в зелену енергетику», - заявив Шмигаль.

У той же час міністр енергетики Ольга Буславець уточнила, що проект меморандуму передбачає зниження зеленого тарифу для сонячних станцій на 15%, для вітрових станцій - на 7,5%, посилення відповідальності за небаланси, а також зупинку надання «зеленого» тарифу для сонячних станцій, які будуть побудовані з 1 липня поточного року.

Як зазначив Шмигаль, з 1 липня всі сонячні станції будуть отримувати державну підтримку виключно в результаті «зелених» аукціонів.

Такі умови дозволять зберегти за державою інвестиційно-привабливий імідж і статус держави, як надійного партнера, вважають в Кабміні.

Буславець додала, що підписання даного меморандуму дозволить вирішити проблему заборгованості перед підприємствами, яка досягає 14 мільярдів гривень.

Нагадаємо, сьогодні на засіданні Шмигаль також підвів підсумки 99 днів роботи Кабміну.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: