ВАКС призначив до розгляду справу ексзаступника голови Держводагентства

Читать на русском
Антикорупційний суд взявся за розгляд справи одного з колишніх заступників керівника водного агентства, обвинуваченого у хабарництві.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду обвинувальний акт стосовно колишнього заступника голови Державного агентства водних ресурсів України Павла Гвозденка за одержання неправомірної вигоди.

Таке рішення ще 14 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Згідно рішення суддів, обвинувальний акт стосовно Гвозденка призначили до розгляду на 16 липня. Проте, за словами прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Вадима Кохна, вже 16 липня суд відклав засідання до 7 серпня за клопотанням сторони захисту.

Як відомо, 6 березня прокурори Генеральної прокуратури та САП спільно з оперативниками Головного управління з боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України затримали Гвозденка за підозрою в одержанні хабара в 8000 доларів. За версією слідства, він вимагав та одержав від представника юридичної особи цю суму за підписання договору на здійснення біологічної меліорації водойми – Бучанського водосховища (84 га), яке розташоване в селі Гореничі Києво-Святошинського району Київської області.

Пізніше, суд обрав йому запобіжним заходом тримання під вартою з альтернативою застави в 250 тисяч гривень, які він вніс і вийшов із СІЗО. Після внесення суми на нього поклали такі обов'язки: не відлучатися з населеного пункту, в якому він проживає без дозволу; повідомляти про зміну місць проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування зі свідками в кримінальному провадженні; здати на зберігання закордонні паспорти і носити електронний браслет.

Нагадаємо, суд не продовжив відсторонення заступника голови Держводагентства. Також він залишився без обов'язків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: