НАЗК виявило ознаки корупції в діях нардепа Холодова

Читать на русском
Національне агентство з питань запобігання корупції встановило у діях народного депутата фракції Слуга народу Андрія Холодова адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією.
Фото - Facebook.

Національне агентство з питань запобігання корупції встановило у діях народного депутата фракції «Слуга народу» Андрія Холодова адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією.

У НАЗК встановили, що депутат діяв в умовах «реального конфлікту інтересів», коли відправив офіційне депутатське звернення до директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника з вимогою надати інформацію про результати досудового розслідування у кримінальних провадженнях, в яких може фігурувати сам.

Андрій ХолодовНародний депутат України

В агентстві зазначають, що такими діями депутат порушив статтю 28 Закону України «Про запобігання корупції», за що передбачена адміністративна відповідальність. Про це йдеться у протоколі від 7 липня, складеному на Андрія Холодова..

Цьому передувало розслідування «Схем», у якому журналісти викрили народного депутата на зв’язку з тютюновим бізнесом, що могло свідчити про лобіювання депутатом інтересів бізнесу, до якого мала стосунок його родина, а саме – так званої «тютюнової правки» №8 до закону №1049.

Після публікації матеріалу та звернень депутатів НАБУ відкрило кримінальне провадження щодо ймовірного зловживання владою або службовим становищем.

Ця стаття передбачає накладення штрафу від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Нагадаємо, 13 квітня ВР проголосувала за законопроєкт №1049 без резонансної «тютюнової правки», просуванням якої займався Холодов і через яку весь закон раніше ветував президент Володимир Зеленський.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: