Зеленський повідомив, що очікує від завтрашнього засідання ТКГ

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський сподівається, що на засіданні Тристоронньої контактної групи 22 липня вдасться досягти домовленості щодо припинення вогню на Донбасі.
censor.net.ua

Президент України Володимир Зеленський сподівається, що на засіданні Тристоронньої контактної групи 22 липня вдасться досягти домовленості щодо припинення вогню на Донбасі.

Про це Володимир Зеленський повідомив на прес-конференції за підсумками зустрічі з президентом Швейцарії Симонеттою Соммаругою у вівторок, 21 липня.

ТКГ погодила 13 ділянок для розмінування на ДонбасіТристороння контактна група на черговому засіданні в середу, 8 липня, попередньо погодила 13 ділянок для розмінування на Донбасі.

«Сьогодні зустріч чотирьох підгруп, а завтра фіналізація цього етапу Мінського процесу. Я, чесно кажучи, чекаю, щоб завтра в кінці було рішення про припинення вогню», - заявив президент.

За словами Зеленського, пандемія коронавірусу і пов'язані з нею обмеження не вплинули на ефективність роботи ТКГ.

«Ми не припиняємо працювати в мінському форматі, не припиняємо щодня. Мало того, через COVID-19, коли ми розуміли, що буде неможливо зустрічатися, ми переформатували наші зустрічі ТКГ в безконтактний формат. До речі, хочу вам сказати, що через COVID-19 стали зустрічатися частіше», - додав президент.

Нагадаємо, в липні глава ОПУ Андрій Єрмак анонсував новий обмін полоненими.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: