Підпал Нантського собору у Франції: підозрюваного відпустили

Читать на русском
У Франції поліція відпустили чоловіка, який був затриманий за підозрою у причетності до підпалу готичного собору в місті Нант.
Фото - twitter.com

У Франції поліція відпустила чоловіка, який був затриманий за підозрою у причетності до підпалу готичного собору в місті Нант.

Висновок про його причетність до пожежі назвали передчасним, про це повідомляє BFMTV.

Назвали можливу причину пожежі в Нантському соборіПожежа в Нантському соборі у Франції міг статися в результаті навмисного підпалу. На користь цієї версії свідчить те, що пожежа одночасно почалася в трьох осередках.

Зазначається, що затриманого звільнили на наступний день після того, як він був взятий під стражу. У поліції чоловіка допитали, зокрема, він відповів на запитання про свій розпорядок дня.

«Слідчі не вважають за потрібне тримати його під вартою», - йдеться в повідомленні.

За даними телеканалу, слідство не буде порушувати проти затриманого кримінальну справу. Його причетність до підпалу собору не підтверджують.

Раніше стало відомо, що поліція затримала 39-річного мігранта, який працював волонтером в соборі й відповідав за закриття дверей на ключ у день пожежі.

Нагадаємо, в Нанті 18 липня загорівся середньовічний кафедральний собор Петра і Павла.

Триває розслідування на науковому та криміналістичному рівні. Переглядають відео з камер спостереження, на місці працює техніка та експерти з пожежної безпеки. Фахівці почали досліджувати інтер'єр собору та особливості електроустановки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: