Назвали можливу причину пожежі в Нантському соборі

Читать на русском
Пожежа в Нантському соборі у Франції міг статися в результаті навмисного підпалу. На користь цієї версії свідчить те, що пожежа одночасно почалася в трьох осередках.
twitter.com/Johanna_Rolland

Пожежа в Нантському соборі у Франції могла статися в результаті навмисного підпалу. На користь цієї версії свідчить те, що пожежа одночасно почалася в трьох осередках.

Про це заявив прокурор Нанта П'єр Сіна, передає місцева радіостанція France Bleu.

За його словами, пожежа в кафедральному соборі Святих Петра і Павла могла стати наслідком навмисного підпалу. Також повідомляється, що начальник місцевої пожежної служби заявив про три осередки займання - на рівні великого органу, а також справа і зліва від витягнутої частини собору, по обидва боки якої стоять колони.

Передбачається, що збиток від пожежі буде істотним, оскільки сильно постраждав фасад і вітражі. За даними France Bleu, прокуратура Нанту завела справу про підпал, а судова поліція веде зайнялася розслідуванням.

Президент Франції Еммануель Макрон відреагував на подію в своєму Twitter.

«Після Нотр-Даму в самому серці Нанта горить собор Святих Петра і Павла. Підтримаємо наших пожежників, які ризикують заради порятунку цього готичного собору в місті герцогів», - зазначив Макрон.

Нагадаємо, у французькому місті Нант сьогодні вранці загорівся середньовічний кафедральний собор Святих Петра і Павла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: