Половина багатств світу знаходиться у 26 осіб – ООН

Читать на русском
За словами глави ООН, через високий рівень фінансового розшарування у світі виникає економічна нестабільність.
Служба новин ООН

Фінансовий стан 26 найбагатших жителів Землі еквівалентний доходам половини населення планети.

Про це заявив генсек ООН Антоніу Гутерріш в своїй промові, приуроченій до річниці від дня народження колишнього президента ПАР Нельсона Мандели 18 липня.

При цьому понад 70 відсотків людей на земній кулі живуть в умовах зростаючої нерівності, зазначив Гутерріш. Єдиним критерієм нерівності він назвав різницю в рівні фінансового добробуту.

За його словами, якість життя людей сьогодні залежить від їхньої статі, етнічного походження, раси, наявності інвалідності і багатьох інших аспектів.

«Життя мільйонів людей на планеті багато в чому визначається факторами, що виникають безпосередньо в момент їхнього народження», - зазначив він.

За словами глави ООН, через високий рівень фінансового розшарування у світі виникає економічна нестабільність, корупція, фінансові кризи, зростання злочинності, у зв'язку з чим погіршується фізичне і психічне здоров'я людей.

Він також назвав жахливим той факт, що близько 17 відсотків дітей, що народилися 20 років тому в країнах з низьким рівнем розвитку людського потенціалу, вже померли.

Раніше ООН закликала РФ зняти заборону на діяльність Меджлісу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: