В ООН ухвалили резолюцію щодо коронавірусу

Читать на русском
Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію,яка закликає до загального припинення вогню в конфліктах на час пандемії коронавірусу.
epa european pressphoto agency

Рада Безпеки ООН ухвалила резолюцію, яка закликає до загального припинення вогню в конфліктах на час пандемії коронавірусу.

Про це з посиланням на джерело в ООН повідомляє ТАСС в середу, 1 липня.

Метою резолюції стала підтримка оприлюдненого в березні призову генерального секретаря ООН «до загального і негайного припинення вогню у всіх конфліктах, які перебувають на розгляді» Радбезу.

Відзначимо, що ще 23 березня генсек ООН Антоніу Гутерреш виступив з ініціативою повсюдного припинення вогню. Проект резолюції на її підтримку, запропонований Францією і Тунісом, знаходився на розгляді Ради Безпеки з квітня. При цьому основні розбіжності виникли між делегаціями США і Китаю. Тоді, за наполяганням США, з тексту зникла згадка про роль ВООЗ в боротьбі з коронавірусом. У ньому також не називається країна походження інфекції.

У документі також наголошується, що «гуманітарна пауза не поширюється на військові операції проти «Ісламської держави», Аль-Каїди та інших осіб, угруповань і організацій, асоційованих з терористичними групами, визнаними такими РБ ООН».

Згідно з резолюцією, миротворчі місії ООН будуть наділені мандатом допомагати країнам вживати дії для обмеження поширення захворювання. Зокрема, мова йде про "забезпечення гуманітарного доступу, в тому числі до внутрішньо переміщених осіб і таборів біженців, а також про медичну евакуацію».

Раніше повідомлялося, що глобальна пандемія коронавірусу починає прискорюватися, попри те, що деяким країнам вдалося досягти прогресу в стримуванні хвороби.

Також ВООЗ повідомила про брак понад 30 млрд дол. на боротьбу з пандемією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: