ДСНС попереджає про можливі підтоплення

Читать на русском
ДСНС попередила, що в неділю, 19 липня, ввечері та 20 липня через дощі можливе підняття рівня води в річках західних областей, через що можливі підтоплення.
фото ДСНС

ДСНС попередила, що в неділю, 19 липня, ввечері та 20 липня через дощі можливе підняття рівня води в річках західних областей, через що можливі підтоплення.

Про це повідомляє пресслужба ДСНС в неділю, 19 липня.

Відзначається, що підтоплення можливі в населених пунктах Закарпаття, а також на сільськогосподарських угіддях на Волині.

«Протягом другої половини дня 19 липня і в першій половині ночі 20 липня в місцях проходження сильних злив буде відбуватися: на малих водотоках і в верхів'ях річок Закарпатської області швидкоплинне підвищення рівнів води на 0,3-0,8 м формування значного місцевого та схилового стоку з підтопленням понижених місць, особливо в населених пунктах; утворення локальних селевих потоків і зсувів ґрунту», - йдеться в попередженні.

Також наголошується, що 19 - 20 липня на річках басейнів Сяну, Дністра (Львівська, Івано-Франківська обл.) очікується підйом рівнів води на 0,2 - 1 м, можливий вихід води на окремих ділянках річкових заплав, без подальших негативних наслідків. При сильних дощах можливе формування значного місцевого та схилового стоку.

Ще 19-20 липня на р. Прип'ять і на р. Стохід в створі поста Любешів (Волинська область) зберігатиметься перевищення позначки затоплення сільгоспугідь, присадибних ділянок в окремих прирічкових населених пунктах Ратнівського та Любешівського районів Волинської області.

Потім 20-21 липня, у зв'язку з очікуваними опадами, в басейнах Прута, Серету очікується зміна гідрологічного режиму з підйомами рівнів води на 0,2-0,7 м.

Раніше Білорусь направила в Україну 30 тонн гумдопомоги через паводки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: