Президент підписав зміни до Податкового кодексу щодо видобутку бурштину

Читать на русском
Зеленський підписав законопроект про внесення зміни до Податкового кодексу щодо впорядкування розміру ставки рентної плати за користування надрами для видобутку бурштину.

Президент України Володимир Зеленський підписав законопроект №2241 «Про внесення зміни до статті 252 Податкового кодексу України щодо впорядкування розміру ставки рентної плати за користування надрами для видобутку бурштину».

Про це свідчать дані на сайті Верховної ради. Останній етап проходження документа - повернуто з підписом від президента.

Нелегальний видобуток бурштину: історія безрезультатної боротьбиРада ухвалила у першому читанні законопроект щодо легалізації видобутку бурштину, а Зеленський змінив керівництво правоохоронних органів в бурштинових областях. Чи вдасться нарешті покласти край нелегальному видобутку та чому це не змогли зробити раніше.

Зокрема, законом зменшується ставка рентної плати за користування надрами для видобутку бурштину. Так, передбачено зменшити з 25 до 10% ставку рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин - бурштину.

Нагадаємо, на початку лютого ВР прийняла в другому читанні законопроект №2241, за документ проголосували 290 нардепів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: