Автофіксація ПДД: порушники сплатили 52 млн грн штрафів

Читать на русском
За 45 днів роботи системи автоматичної фотовідеофіксації порушень ПДР швидкість руху авто у місцях встановлення камер зменшилася у 5 разів.

За 45 днів роботи системи автофотовідеофіксації ПДР швидкість руху авто у місцях встановлення камер зменшилася у 5 разів. Завдяки системі порушники загалом сплатити штрафів на 52 млн грн.

Про це повідомили у Міністерстві внутрішніх справ.

Автофіксація порушень ПДР: як це вплине на безпеку на дорогахАвтофіксація на дорогах зменшить кількість порушень ПДР та зменшить рівень травматизму, сказав експерт.

«І це лише результат роботи 50 камер. Якщо їх буде 1000 — в бюджет надходитиме 1 мільярд гривень в місяць. Це великі гроші, але це не наша основна мета», — розповів заступник очільника МВС Антон Геращенко.

У міністерстві запевняють, що нині закуповують ще 300 камер фотовідеофіксації порушень ПДР для загальнодержавних трас. Їх обіцяють встановити до кінця року.

Раніше у МВС повідомляли, що за перший місяць роботи системи автофіксації порушень правил дорожнього руху в Києві та області водії сплатили 219 тисяч штрафів на 31 мільйон гривень.

Нагадаємо, у Києві з 1 червня запрацювали 20 камер автоматичної фіксації правопорушень правил дорожнього руху. Система вже зафіксувала перше порушення. Адреси, де вже встановили камери.

Як відомо, камери автофіксації порушень ПДР з'явилися на дорогах Києва і Київської області 1 червня.

З липня в Києві система автофіксації порушень ПДР тепер розпізнає порушників, які їдуть по смузі громадського транспорту або пішохідної дорозі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: