В Україні хочуть посилити відповідальність за викрадення авто

Читать на русском
ВР 14 липня ухвалила у першому читанні законопроект, який посилить кримінальну відповідальність за викрадення машини і її подальший продаж.
фото з відкритих джерел

Верховна рада у вівторок, 14 липня, ухвалила в першому читанні законопроект, який посилить кримінальну відповідальність за викрадення машини і її подальший продаж.

Так, за законопроект №3301 «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів щодо удосконалення законодавства в сфері протидії незаконному заволодінню транспортним засобом» проголосували 274 нардепи.

У Києві камери автофіксації почали розпізнавати більше видів порушень ПДРУ Києві система автофіксаціі порушень ПДР тепер розпізнає порушників, які їдуть смугою громадського транспорту або пішохідною дорогою.

Документ передбачає посилення кримінальної відповідальності за підробку, заміну або знищення ідентифікаційного номера авто, яким незаконно заволоділи, а також його продаж до 1-1,2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (зараз 17-20,4 тис. грн) або обмеження волі на три-п'ять років, або позбавлення на три-сім років.

На сьогоднішній день за подібне порушення карають штрафом від 150 до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (2,550-4,250 тис. грн) або виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що МВС створює базу даних кишенькових і автомобільних злодіїв.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: