Українцям уточнили правила в'їзду до Греції

Читать на русском
З України до Греції можуть в'їхати ті громадяни, у яких є дозвіл на проживання, а також негативний ПЛР-тест на коронавірус.
фото з відкритих джерел

З України на територію Греції можуть в'їхати ті громадяни, у яких є дозвіл на проживання, а також негативний ПЛР-тест на коронавірус.

Про це повідомило посольство України в Греції в четвер, 16 липня, на своїй сторінці в Facebook.

Затримання українців в Афінах: як влада повинна інформувати громадян про подорожіВлада недостатньо інформує громадян щодо відкритих країнах, і самі українці повинні ретельніше перевіряти інформацію.

Як відомо, поки Україна не входить до списку країн, яким дозволено в'їзд в Грецію на загальних умовах. Тому потрапити в країну можна тільки при наявності дозволу на проживання та (з 14 липня) негативного результату тесту на CОVID-19. Тест на коронавірус повинен бути зроблений не більш ніж за 72 години до прибуття в пункт пропуску в Греції.

Однак навіть при наявності цих двох підстав для в'їзду до Греції необхідно обов'язково зареєструвати свій намір відвідати країну на сайті travel.gov.gr і роздрукувати QR-код-підтвердження, який є необхідною умовою при перетині кордону. При цьому даний код не є дозволом на в'їзд, підкреслили в посольстві.

Крім цього, в посольстві закликали українців користуватися інтерактивною онлайн-картою для подорожей за кордон від МЗС - tripadvisor.mfa.gov.ua/map.

Нагадаємо, на початку липня в Грецію не пустили групу українських туристів, оскільки вільний в'їзд громадян України поки заборонений через пандемію.

На сьогодні українцям дозволено в'їзд до 25 країн.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: