Шевченко призначений головою НБУ: як голосували нардепи

Читать на русском

Верховна рада призначила Кирила Шевченка головою Національного банку України. Відзначимо, з 2015 року Шевченко був головою правління «Укргазбанку». «Слово і діло» подивилося, як розподілилися голоси в залі.

Відповідну постанову підтримали 332 народні депутати, 6 виступили «проти», 39 – утрималися, 20 – не голосували.

Фракція «Слуга народу» дала 226 голосів «за», двоє депутатів голосували «проти», 6 – утрималися, 8 – були відсутні. «Опозиційна платформа – За життя» практично в повному складі підтримала постанову – 40 голосів «за».

Кандидатуру Шевченка підтримала й фракція «Батьківщина» – 21 голос «за», 3 – були відсутні. Група «За майбутнє» дала 15 голосів «за», один – утримався, 6 – не голосували і 2 – відсутні. Група «Довіра» дала 17 голосів «за», 3 – не голосували. З позафракційних депутатів за Шевченка проголосували 13 осіб.

Фракція «Європейська солідарність» не дала жодного голосу за призначення Шевченка, більшість депутатів утрималися. У «Голосі» 11 нардепів утрималися, 4 голосували «проти», 4 – були відсутні.

Нагадаємо, 1 липня Яків Смолій подав у відставку з поста голови Нацбанку. Він заявив, що таке рішення пов'язане із систематичним політичним тиском. 3 липня Верховна рада звільнила його, результати голосування можна подивитися на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: