Протести у Мінську: для затримання активістів задіяли військових

Читать на русском
У Мінську поновилися затримання активістів. На розгін мирного зібрання, крім силовиків, відправили солдат внутрішніх військ. Так Білорусь готується до виборів президента.

У середу, 15 липня, в Мінську поновилися затримання активістів. На розгін мирного зібрання, крім силовиків, відправили солдат внутрішніх військ.

Як повідомляє «Наша Ніва», кілька станцій метро перекриті.

Незмінні президенти: лідери яких держав перебувають при владі понад 10 роківЛідери не тільки африканських держав затримуються при владі на кілька десятиліть. Президенти Білорусі та Таджикистану очолюють країни вже понад чверть століття.

Також після 19:00 правоохоронці в Мінську затримали групу протестуючих, коли ті намагалися відправити поштою скарги щодо відмови ЦВК реєструвати кандидатами в президенти головних конкурентів чинного президента Білорусі Олександра Лукашенка.

Активісти вирушили до відділення пошти, коли працівники ЦВК закрили будівлю після закінчення робочого дня. Раніше близько 2500 осіб прийшли до виборчої комісії з наміром подати скаргу щодо відмови реєструвати на виборах опонентів Лукашенка, утворивши чергу протяжністю 1,5 км. Однак Головне поштове відділення столиці закрили, а неподалік від ЦВК на протестуючих чекали силовики.

Тим часом сьогодні в Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ сьогодні заявили, що вперше не направлять своїх спостерігачів на вибори президента Білорусі. Офіційний Мінськ просто не запросив спостерігачів.

Нагадаємо, в Мінську та інших білоруських містах ввечері у вівторок, 14 липня, пройшли стихійні акції на підтримку екс-банкіра Віктора Бабарика та першого директора білоруського Парку високих технологій Валерія Цепкала, які не були зареєстровані кандидатами на виборах президента країни.

Після вчорашніх протестів кількість затриманих в різних містах перевищила 200 осіб.

За пост президента Білорусі боротимуться п'ять кандидатів.

Вибори глави держави в Білорусі мають відбутися 9 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: