Протести в Білорусі: спецназ затримав понад 200 людей

Читать на русском

У Мінську та інших білоруських містах на стихійних акціях на підтримку претендентів у президенти, яких ЦВК не зареєструвала кандидатами, бійці ОМОНу затримали понад 220 осіб.

14 липня в Мінську та інших білоруських містах на стихійних акціях на підтримку кандидатів у президенти, яких ЦВК не зареєструвала, бійці ОМОНу затримали понад 220 осіб.

«Затримання відбувалися і продовжують відбуватися в різних частинах міста: на і біля площі Перемоги, біля Жовтневої площі, на Немизі, біля цирку і т.д. Омонівці і співробітники в цивільному часто використовують грубу фізичну силу, б'ють людей кийками, ногами і кулаками», - пишуть «Naviny.by».

Незмінні президенти: лідери яких держав перебувають при владі понад 10 роківЛідери не тільки африканських держав затримуються при владі на кілька десятиліть. Президенти Білорусі та Таджикистану очолюють країни вже понад чверть століття.

Правозахисний центр «Весна» зазначає, що тільки в Мінську ОМОН затримав понад 180 осіб. Крім того, під час прямого ефіру, люди в штатському затримали журналістів білоруського бюро «Радіо Свобода», BBC, а також ряду інших видань.

Офіційний представник МВС Білорусі Ольга Чемоданова впевнена, що «ряд інтернет-ресурсів і користувачів, які знаходяться за межами Білорусі, закликають громадян зібратися на вулицях міст нашої країни для проведення несанкціонованих акцій».

Нагадаємо, 14 липня Центральна виборча комісія відмовила колишньому главі «Белгазпромбанку» Віктору Бабарико в реєстрації кандидатом в президенти Білорусі. Крім Бабарико, в реєстрації відмовили ще одному опозиціонеру Валерію Цепкало.

За пост президента Білорусі боротимуться п'ять кандидатів.

Вибори глави держави в Білорусі мають відбутися 9 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: