Зарплати антикорупціонерів: скільки в червні заробили глави НАБУ, НАЗК і САП

Читать на русском

Верховна рада 14 липня збиралася розглянути законопроект про додаткові підстави для звільнення директора Національного антикорупційного бюро. Однак один з його авторів запропонував направити ініціативу на повторний розгляд до комітету, решта депутатів пропозицію підтримали. Тож Артем Ситник буде і далі керувати НАБУ. Скільки в червні заробив він та інші глави антикорупційних органів, розібралося «Слово і діло».

Найбільш високооплачуваним антикорупціонером минулого місяця став Назар Холодницький: глава Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заробив 317 тисяч 223 гривні. Зарплата його заступника Максима Грищука становила 75 тисяч 246 гривень. У відповіді САП на запит «Слово і діло» йшлося, що це суми з урахуванням відпускних та матеріальної допомоги, а на них, нагадаємо, карантинні обмеження не поширюються.

Зарплата Артема Ситника за червень становила 80 тисяч 649 гривень, у тому числі відпускні і допомога (якби не обмеження, директор НАБУ міг заробити на 151 тисячу більше). А ось його заступники отримали по 47 тисяч 230 гривень.

Зарплата керівництва Національного агентства з питань запобігання корупції теж не була примітною – усі отримали по 47 тисяч 230 гривень.

Нагадаємо, зарплати керівників антикорупційних органів за травень можна подивитися на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: