Хто з нардепів краще і гірше виконує обіцянки у фракціях та групах

Читать на русском

Верховна рада 17 липня завершує роботу третьої сесії. «Слово і діло» вже порахувало, скільки обіцянок народні депутати дали за весь час роботи ВР IX скликання, а також проаналізувало, як лідери фракцій і груп виконують свої зобов'язання. Сьогодні подивимося, хто у фракціях і групах лідер за кількістю виконаних і провалених обіцянок.

«Слуга народу»

Більше за всіх обіцянок в монобільшості виконали Володимир Захарченко і Марина Нікітіна – по 23%. В обох депутатів по 40 обіцянок (усі програмні), 9 – виконаних і жодної проваленої. Максим Дирдін виконав 20% своїх обіцянок, майже всі виконані – з програми партії, також жодної проваленої в нього поки немає.

Лідер за кількістю невиконаних обіцянок серед «слуг народу» – Олександр Дубінський (15%). У депутата всього 130 обіцянок, 17 – він виконав, а 19 – провалив. На другому місці Давид Арахамія, який провалив 11% зобов'язань, на третьому – Валерій Колюх (10%).

«Опозиційна платформа – За життя»

У фракції ОПЗЖ напружена ситуація з виконанням обіцянок: найвідповідальніші депутати – Нестор Шуфрич та Наталія Королевська – виконали тільки по 9% своїх обіцянок.

Найбільше невиконаних зобов'язань у Вадима Рабіновича – 22%. По 17% обіцянок провалили Олександр Пономарьов та Олександр Лукашев.

«Батьківщина»

У «Батьківщині» у депутатів теж невисокий рівень виконання обіцянок. Сергій Власенко реалізував 7% своїх зобов'язань, лідер фракції Юлія Тимошенко – 5%, Олег Мейдіч – 4%.

Тимошенко – також лідер з провалених обіцянок – 11% вже не реалізовано, це за рахунок невиконаної програми та амбітних обіцянок щодо проведення масштабних реформ за 100 днів. Андрій Ніколаєнко провалив 9% обіцянок, Андрій Пузійчук – 8%.

«Європейська солідарність»

Олексій Гончаренко виконав 32% своїх обіцянок, за цим показником він лідер не тільки в своїй фракції, але й у всьому парламенті. Але і масштабних, складних обіцянок депутат не давав: наприклад, він виконав обіцянки про те, що він або фракція голосуватиме або не голосуватиме за певні законопроекти, обіцяв вказати в декларації свою квартиру.

Також лідери в «Європейській солідарності» з виконання обіцянок – Микола Княжицький (12%) і Михайло Бондар (8%).

До антирейтингу потрапила співголова фракції Ірина Геращенко, вона провалила 7% своїх обіцянок. По 2% обіцянок провалили Олег Синютка та Ірина Фриз.

«Голос»

У «Голосі» найкраще за всіх обіцянки виконує Галина Васильченко. Однак обіцянок у неї зовсім небагато – всього 10, і виконані тільки дві (20%). До топ-3 також потрапили Наталя Піпа (8%) і Ярослав Железняк (7%).

При цьому Піпа також і провалила найбільшу кількість обіцянок – теж 8%. По 5% обіцянок провалили Інна Совсун і Соломія Бобровська.

Група «За майбутнє»

У «За майбутнє» лідер за кількістю виконаних обіцянок – співголова групи Тарас Батенко (14%). Ірина Констанкевич виконала 11% своїх обіцянок, провалених у цьому скликанні у неї поки немає. Антон Яценко виконав 5% обіцяного.

Серед лідерів антирейтингу – Степан Івахів, Сергій Лабазюк та Іван Чайківський.

Група «Довіра»

У «Довірі» найвищий рівень виконання обіцянок у Сергія Шахова – 21%. Але самих обіцянок небагато і переважно їх суть – підтримати те чи інше рішення парламенту. Микола Бабенко виконав 9% обіцянок, Володимир Арешонков – 8%.

До антирейтингу потрапили Борис Приходько (провалив 18% зобов'язань), Роберт Горват (8%) і Арешонков (4%).

Позафракційні нардепи

Найвідповідальніший позафракційний депутат – спікер Верховної ради Дмитро Разумков, він виконав 14% обіцянок (на цьому тижні «Слово і діло» докладно проаналізує його зобов'язання). На другому місці – віцеспікер Руслан Стефанчук, він виконав 11% обіцянок, на третьому – нардеп Руслан Требушкін (10%).

Очолює антирейтинг депутат Дмитро Шпенов, він провалив 18% обіцянок. Святослав Вакарчук, який донедавна був у фракції «Голос», але вирішив відмовитися від мандата і зараз значиться позафракційним, провалив 15% обіцянок. Требушкін провалив 10% обіцянок.

Нагадаємо, раніше «Слово і діло» проаналізувало, наскільки продуктивними нардепами стали колишні журналісти і шоумени.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: