Джерело коронавірусу слід шукати в Ухані - ВООЗ

Читать на русском
У вивченні виникнення коронавірусу слід дотримуватися наукової методології та діяти, почавши з місця, де був перший спалах захворювання, тобто в китайському місті Ухань.
Фото: Getty Images

У вивченні виникнення коронавірусу слід дотримуватися наукової методології та діяти, почавши з місця, де був перший спалах захворювання, тобто в китайському місті Ухань.

Про це на брифінгу в Женеві в понеділок, 13 липня, заявив директор програми з надзвичайних ситуацій в області охорони здоров'я Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Майкл Райан, передає ТАСС.

Про це він сказав, відповідаючи на питання про останні дослідження стічних вод на предмет виявлення коронавірусу в різних країнах.

«У випадку з хворобами, які вбивають людей, необхідно визначити епіцентр. Перший кластер з'явився в Китаї. Це був епіцентр», - сказав він, підкресливши, що необхідно в повному обсязі зрозуміти походження вірусу.

Райан повідомив, що переносник вірусу від тварин до людини поки не визначений, і він може виявитися де завгодно.

«Все це слід вивчати там, де був перший спалах захворювання, а це був китайський Ухань», - резюмував Райан.

Він також зазначив, що ВООЗ відправила місію до Китаю, щоб підготуватися до досліджень в майбутньому, проведення польових досліджень поки не планується.

«Всі мають розуміти, що це попередня місія», - вказав він, відповідаючи на питання журналістів.

«На цей час поки ніхто не планує проводити польові дослідження», - підкреслив Райан, пояснивши, що на підставі зроблених першою групою висновків, поставлених цілей і завдань буде сформована дослідницька команда, яка працюватиме в тісній співпраці з китайськими партнерами.

Глава ВООЗ вважає, що занадто багато країн рухаються в неправильному напрямку. І, попри сподівання створення вакцини, необхідно зосередитися саме на використанні інструментів для придушення передачі вірусу.

«Нам необхідно досягти стійкої ситуації, коли ми матимемо адекватний контроль над цим вірусом, не обмежуючи повністю своє життя. Або стрибати від блокування до блокування; що має надзвичайно згубний вплив на суспільство. У доступному для огляду майбутньому повернення до старого «нормального» життя не буде. Але є дорожня карта до ситуації, коли ми можемо контролювати хворобу і продовжувати жити», - резюмував глава ВООЗ.

Раніше в МОЗ назвали області з мінімальним ризиком зараження на коронавірус.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: