ВООЗ проведе розслідування своїх дій під час пандемії

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров’я створила комісію для розслідування дій організації під час пандемії коронавірусу.
epa european pressphoto agency

Всесвітня організація охорони здоров’я створила комісію для розслідування дій організації під час пандемії коронавірусу.

Про це повідомляється на сайті ВООЗ.

В організації заявили, що у ВООЗ створять незалежну групу для оцінки реакції світу на дії організації під час пандемії COVID-19.

Співголовами групи стануть колишній прем'єр-міністр Нової Зеландії Хелен Кларк та колишній президент Ліберії Еллен Джонсон Серліф.

«Прем'єр-міністр Кларк та президент Серліф були обрані в процесі широких консультацій з державами-членами та світовими експертами. Я не можу уявити собі двох найбільш сильних і незалежних лідерів, які б допомогли нам пройти через цей важливий процес», - сказав глава ВООЗ Тедрос Гебрейесус.

Голова ВООЗ запропонував скликати у вересні спеціальну сесію Виконавчого комітету, щоб обговорити результати роботи групи.

Планується, що в листопаді група представить проміжну доповідь про відновлення роботи Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я.

Раніше стало відомо, коли США офіційно вийдуть з ВООЗ.

Нагадаємо, вчені почали вимагати від ВООЗ переглянути рекомендації по коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: