Вчені вимагають від ВООЗ переглянути рекомендації щодо коронавірусу

Читать на русском
Група вчених з 32 країн у відкритому листі закликала Всесвітню організацію охорони здоров'я переглянути її рекомендації щодо боротьби з коронавірусною інфекцією.
Ілюстративне фото.

Група вчених з 32 країн у відкритому листі закликала Всесвітню організацію охорони здоров'я переглянути її рекомендації щодо боротьби з коронавірусною інфекцією.

Згідно з їхніми даними, COVID-19 може знаходитися в повітрі набагато довше, пише The New York Times.

Коронавірус у світі: одужало понад 6 млн людейЗагальна кількість померлих внаслідок коронавірусної хвороби станом на ранок неділі, 5 липня, у світі складає 528 953, одужали 6 044 414 людей.

Документ підписали 239 вчених. Як стверджують у листі фахівці, COVID-19 може переміщатися в повітрі у вигляді більш дрібних частинок. Це дозволяє вірусу проникати в організм під час дихання.

Навіть у своєму останньому оновленні про коронавірус, випущеному 29 червня, ВООЗ заявила, що повітряна передача вірусу можлива тільки після медичних процедур, при яких утворюються аерозолі або краплі розміром менш як 5 мікронів.

Також учені відзначають, що коронавірусом інфікуються по всьому світу - в барах, ресторанах, офісах, на ринках та в казино. Це говорить про те, що вірус затримується в повітрі довше.

Нагадаємо, раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко розповів, що колективного імунітету до коронавірусної інфекції немає ні в Україні, ні в світі.

Раніше у ВООЗ повідомляли, що у світі розробляють 141 вакцину від COVID. При цьому в організації сподіваються отримати сотні мільйонів доз вакцини проти COVID-19 до кінця 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: