Вчені виявили зниження імунітету до COVID-19

Читать на русском
Імунітет до коронавірусу у людей, які перенесли захворювання, різко знижується всього за три місяці.
Фото - Reuters.

Імунітет до коронавірусу у людей, які перенесли захворювання, різко знижується всього за три місяці.

Як пише The Guardian з посиланням на дослідження вчених з Королівського коледжу Лондона, дослідники проаналізували імунну відповідь у понад 90 осіб, інфікованих коронавірусом.

Скільки українців згодні вакцинуватися від коронавірусу – опитуванняМенше половини українців згодні вакцинуватися від коронавірусу . Найбільший відсоток серед тих, хто дуже боїться заразитися COVID-19, а найбільший відсоток не готових - серед тих, хто взагалі не боїться.

Найбільше число специфічних білків для боротьби з інфекцією вироблялося через три тижні після прояву перших симптомів, 60% випробовуваних були цілком захищені від повторного захворювання.

Однак через три місяці всього 17% учасників дослідження зберегли сильний імунітет до інфекції. За цей же час кількість специфічних антитіл падала в крові людей до рівня в 23 рази нижче початкового, а в деяких піддослідних антитіла взагалі насилу фіксувалися.

Провідний автор дослідження Кеті Дорес вважає, що спростування теорії про тривалий імунітет до коронавірусу може мати значний вплив на процес вакцинації в різних країнах.

Нагадаємо, в Україні тестують чотири препарати від COVID-19.

Раніше у ВООЗ повідомляли, що у світі розробляють 141 вакцину від COVID. При цьому в організації сподіваються отримати сотні мільйонів доз вакцини проти COVID-19 до кінця 2020 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: