Пенсії родинам воїнів, загиблих в АТО/ООС, планують переглянути

Читать на русском
Президент поставив Кабміну завдання розібратися з проблемою несправедливого нарахування пенсій родинам воїнів, загиблих в АТО чи ООС.

Президент Володимир Зеленський зобов'язав Кабмін розібратися з проблемою несправедливого нарахування пенсій родинам воїнів, загиблих в АТО/ООС.

Як інформує Офіс президента, про це глава держави сказав під час наради із представниками уряду.

Шоста річниця початку АТО: цифри і фактиВійна на Донбасі забрала життя щонайменше 13,2 тисячі людей. Жертвами окупації на сході України стали понад 40 тисяч осіб, включаючи поранених та переселенців.

«Є несправедливість через те, що військові, які загинули на війні у 2014-2018 роках, тоді отримували зарплату в пару тисяч гривень. Тому пенсії, які зараз надходять їхнім батькам, дуже відрізняються від пенсій батьків тих воїнів, які загинули, отримуючи заробітну плату 14, 16, 20 тисяч. Тому пенсія там у рази менша, і вони кажуть про несправедливість», – зазначив Володимир Зеленський.

Нагадаємо, в ООС назвали втрати українських військових на Донбасі з початку року.

Сьогодні, 13 липня, російські найманці обстріляли трьох військовослужбовців, які здійснювали евакуацію тіла загиблого поблизу Зайцевого бійця Об'єднаних сил. Загинув військовий медик. Ще одного військовослужбовця було поранено, один отримав бойове травмування.

Також «Слово і діло» подивилось, скільки за 6 років людей загинуло через окупацію частини Донбасу, скільки зазнали поранень і яка кількість українців змушена була втікати.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: