Передача собору Святої Софії під мечеть: Греція вимагає санкцій

Читать на русском
Передача собору Святої Софії під мечеть. Греція докладе зусиль для запровадження санкцій проти Туреччини з боку міжнародних організацій та ЄС.
фото з відкритих джерел

У Греції назвали історичною помилкою рішення президента Туреччини Тайіпа Ердогана перетворити собор Святої Софії в мечеть, а також заявили, що докладуть зусиль для запровадження санкцій проти Туреччини.

Про це заявив офіційний представник грецького уряду Стеліос Пецас в ефірі телеканалу Skai в суботу, 11 липня.

Софійський собор у Стамбулі стане мечеттю 24 липня — ЕрдоганЕрдоган заявив, що мечеть Ая-Софія у Стамбулі, колишній православний Софійський собор, в якому був музей, відкриє свої двері для вірян 24 липня.

«Ердоган допустив історичну помилку, помилку, що веде до розриву, який, я сподіваюся, не буде непереборним», - сказав Пецас.

За його словами, рішення Ердогана створить для нього ж проблеми. У свою чергу Греція докладе зусиль для введення санкцій проти Туреччини з боку міжнародних організацій та ЄС, зазначив він.

«Греція засуджує ці дії і зробить все можливе, щоб були наслідки для Туреччини. Все - на столі, і можливість санкцій не тільки з боку Європи, але і з боку міжнародних організацій, таких як ЮНЕСКО», - сказав представник уряду.

За його словами, будь-хто, хто порушує міжнародне право, повинен розуміти, що за це існують санкції.

Нагадаємо, президент Туреччини Реджеп Ердоган 10 липня підписав указ, згідно з яким собор Святої Софії в Стамбулі отримав статус мечеті.

Влада Кіпру, Греції та Австрії засудила дії президента Туреччини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: