Софійський собор у Стамбулі стане мечеттю 24 липня — Ердоган

Читать на русском
Ердоган заявив, що мечеть Ая-Софія у Стамбулі, колишній православний Софійський собор, в якому був музей, відкриє свої двері для вірян 24 липня.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що мечеть Ая-Софія у Стамбулі, колишній православний Софійський собор, в якому був музей, відкриє свої двері для вірян 24 липня.

«Дасть бог, ми усі разом здійснимо п'ятничну молитву 24 липня та знову відкриємо Ая-Софію для молитв», - сказав Ердоган у зверненні до турецького народу, повідомляє агентство AFP.

Він також запевнив, що мечеть буде відкрита для представників всіх конфесій.

«Питання про те, як буде використовуватися Софійській собор, належить до суверенного права Туреччини», - заявив Ердоган і додав, що будь-яка критика щодо рішення перетворити Софійський собор на мечеть буде сприйматися Туреччиною як втручання у внутрішні справи країни та порушення її суверенітету.

Нагадаємо, вчора президент Туреччини Реджеп Ердоган підписав указ, згідно з яким собор Святої Софії в Стамбулі отримав статус мечеті.

Влада Кіпру, Греції та Австрії засудила рішення Туреччини перетворити Собор Святої Софії на мечеть.

На перетворення Айя-Софії на мечеть також відреагували в ЮНЕСКО. В Організації глибоко шкодують про рішення турецької влади, однак закликають до збереження універсальної цінності всесвітньої спадщини.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: