Стало відомо, коли США офіційно вийдуть з ВООЗ

Читать на русском
США повідомили генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу про вихід з Всесвітньої організації охорони здоров'я з 6 липня 2021 року.
Укринформ

США повідомили генеральному секретарю ООН Антоніу Гутеррішу про вихід з Всесвітньої організації охорони здоров'я з 6 липня 2021 року.

Про це заявив у вівторок журналістам офіційний представник генсека Стефан Дюжаррік.

«6 липня 2020 року Сполучені Штати Америки повідомили генерального секретаря ООН в якості відповідальної особи при установі в 1946 році Всесвітньої організації охорони здоров'я про вихід з ВООЗ, який набирає чинності з 6 липня 2021 року», - сказав він.

Дюжаррік зазначив, що генсек ООН повинен буде перевірити, чи виконали США всі умови, передбачені процедурою виходу з ВООЗ.

«Дані умови включають попередження [про вихід] за один рік і повне погашення фінансових зобов'язань перед організацією», - уточнив він.

Раніше повідомлялося, що президент США Дональд Трамп у вівторок, 7 липня, повідомив конгрес про офіційний вихід країни з Всесвітньої організації охорони здоров'я.

Нагадаємо, 29 травня Трамп заявив, що Вашингтон розриває відносини зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я.

Раніше президент США Дональд Трамп опублікував лист гендиректору ВООЗ Тедросу Адханому Гебрейесусу, в якому попередив, що якщо організація не внесе зміни в свою роботу, Вашингтон остаточно припинить фінансування і перегляне своє членство в організації.

Також Трамп заявив про тимчасове припинення фінансування ВООЗ на час перевірки її реакції на пандемію коронавірусу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: