Посли G7 порушили тему судової реформи на зустрічі із заступником Єрмака

Читать на русском
Посли країн Великої сімки під час зустрічі із заступником керівника ОПУ 10 липня підкреслили важливість судової реформи в Україні.
Фото: Радіо Свобода

Посли країн «Великої сімки» під час зустрічі з заступником керівника Офісу президента Андрієм Смирновим підкреслили важливість судової реформи в Україні для росту економіки та довіри інвесторів.

Про це йдеться в повідомленні на офіційній Twitter-сторінці послів. Зустріч відбулася в п'ятницю, 10 липня.

Іноземні судді у Верховному суді: чи реалістична «судова реформа» СаакашвіліУчасть іноземних суддів у роботі Верховного суду неможлива без внесення змін до Конституції, що наразі також нереалістично, вважає експерт.

«Під час зустрічі із заступником голови Офісу президента Андрієм Смирновим посли країн G7 підкреслили важливість судової реформи для економічного зростання і довіри інвесторів і закликали до ухвалення подальшого законодавства на зміцнення судової чесноти відповідно до очікувань українського народу», – сказано в повідомленні.

Як відзначили дипломати, у разі, якщо нове законодавство буде відповідати міжнародним зобов'язанням України, то підтверджується готовність «запропонувати міжнародних експертів для участі в прозорому процесі створення незалежної Вищої кваліфікаційної комісії».

Нагадаємо, у червні президент України Володимир Зеленський вніс до Ради законопроект про судову реформу.

«Слово і діло» розбиралося, в чому суть законодавчої ініціативи Зеленського та хто буде контролювати призначення суддів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: