МЗС Росії відреагувало на позов Нідерландів до ЄСПЛ у справі MH17

Читать на русском
Міністерство закордонних справ Росії розцінило позов Нідерландів у зв’язку зі знищенням Boeing рейсу MH17 в 2014 році як черговий удар по російсько-нідерландських відносинах.
Фото - РИА Новости.

Міністерство закордонних справ Росії розцінило позов Нідерландів у зв’язку зі знищенням Boeing рейсу MH17 в 2014 році як черговий удар по російсько-нідерландських відносинах.

Про це заявила представник МЗС Росії Марія Захарова.

Катастрофа «Боїнга» MH17: офіційна версія слідчої групи«Слово і Діло» підготувало інфографіку за офіційними даними слідчої групи щодо катастрофи Boeing MH17.

За її словами, рішення Нідерландів подати позов до Європейського суду з прав людини проти Росії «призведе до подальшої політизації і утруднить пошук істини».

«Гаага з самого початку стала на шлях одностороннього покладання на Росію провини за катастрофу рейсу MH17», - заявила Захарова.

Крім того, Міністерство юстиції Росії «категорично» відкинуло звинувачення в причетності до знищення пасажирського літака.

Нагадаємо, Кабінет міністрів Нідерландів подає проти Росії позов до Європейського суду з прав людини через її причетність до збиття літака MH17 у липні 2014 року на Донбасі.

9 березня в Гаазі розпочався судовий процес у справі про авіакатастрофу малазійського Boeing 777 на Донбасі у 2014 році, в результаті якої загинули 298 осіб. У катастрофі звинувачуються росіяни Сергій Дубинський, Ігор Гіркін та Олег Пулатов, а також громадянин України Леонід Харченко. Жоден із них не прибув на перше засідання.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: