У Бергамо з реанімації виписали останнього хворого на коронавірус

Читать на русском
У Бергамо, італійському місті, яке постраждало від епідемії коронавірусу, виписали останнього хворого з реанімації. Його тест на коронавірус негативний.
Фото - Corriere della Sera.

В італійському Бергамо з реанімації шпиталю імені папи Іоанна XXIII виписали останнього хворого на коронавірус.

Як пише «Corriere della Sera», тепер лікарі переодягнуться у форму докоронавірусних часів – без екстраординарних засобів захисту, які доводилося використовувати під час роботи з хворими на Covid-19.

Пандемія коронавірусу: скільки тестів провели в Україні та інших країнах світуВ Україні протестували понад 32 тисяч осіб. Це трохи більше ніж на Філіппінах, де найнижчий показник протестованих на тисячу населення.

Нагадаємо, Бергамо – місто, яке особливо постраждало від епідемії коронавірусу. Перший хворий потрапив у реанімацію 23 лютого. За кілька тижнів після цього реанімація для хворих на Covid-19 перетворилася на одну з найбільших у Європі на той час. На піку епідемії там одночасно перебувало до 100 пацієнтів, які потребували штучної вентиляції легень.

Щоденний приріст нових випадків коронавірусу в Ломбардії продовжує поступово знижуватися. За останню добу зареєстрували 53 випадки, у тому числі 29 у Бергамо, а в чотирьох провінціях регіону не виявили жодного хворого.

Як повідомлялося раніше, вибіркове тестування жителів провінції Бергамо на антитіла до коронавірусу показало позитивний результат у 57% протестованих.

На ранок четверга, 9 липня, у світі зафіксували 12 млн 012 тис. 125 заражень COVID-19. Загальна кількість померлих від інфекції становить 548 822 особи.

Найбільше виявлених випадків інфікування в США, Бразилії та Індії, а також у Росії.

В Україні станом на сьогодні захворіли 51 224 людей, з них 23 784 одужали, летальних випадків - 1327.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: