МВФ назвав умови кредитування України після відставки Смолія

Читать на русском
Для продовження співпраці з МВФ Україні необхідно зберегти незалежність НБУ, не відходити від принципів інфляційного таргетування і плавального валютного курсу.
vmr.gov.ua

Для продовження співпраці з МВФ, Україні необхідно зберегти незалежність НБУ, не відходити від принципів інфляційного таргетування і плавального валютного курсу.

Про це заявив представник МВФ в Україні Йоста Люнгман в інтерв'ю LIGA.net у четвер, 9 липня.

Відставка Смолія: чи вплине зміна голови Нацбанку на відносини з МВФЧому в разі відставки Якова Смолія не буде емісії та зміна очільника фінансового регулятора не вплине на золотовалютний резерв країни.

«Програма базується на цих параметрах. Ми переконані, що модель управління центробанком і система управління монетарними і фінансовим секторами відповідають економічним інтересам України», – сказав Люнгман.

Крім того, Люнгман пояснив, чому центральний банк повинен бути незалежним.

«Ми знаємо, що зважена грошово-кредитна, валютна та фінансова політика мають надзвичайно позитивний вплив на довгостроковий економічний розвиток. Але ми також знаємо, що іноді хороша політика непопулярна, а деякі політики прагнуть стимулювати швидке зростання», – сказав він.

Насамкінець він підкреслив, що «безвідповідальна політика центрального банку зрештою призводить до високої інфляції, нестабільності валютного курсу, проблем у фінансовому секторі, низького рівня економічного зростання і високого рівня безробіття, як ми це спостерігали під час минулих криз в Україні».

Раніше в МВФ прокоментували відставку голови НБУ.

Також прем'єр Шмигаль розповів, чи отримає Україна транш МВФ після відставки Смолія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: