МВФ може визначитися з новим траншем для України у вересні

Читать на русском
Міжнародний валютний фонд може ухвалити рішення щодо нового траншу для України ближче до осені.
Фото: ukrinform

Міжнародний валютний фонд планує провести перший огляд виконання Україною програми Stand-By у вересні. Після цього буде прийнято рішення щодо виділення наступного траншу.

Про це заявив директор пресофісу МВФ Джеррі Райс, передає УНН.

Співпраця з МВФ: чи виконає Україна свої зобов’язанняПадіння економіки на тлі епідемії не дозволить виконати повною мірою нові умови МВФ, вважає експерт.

«Перший транш коштів за програмою МВФ вже зроблено - це близько 2,1 мільярда доларів. А залишок буде поетапно завершений в рамках 4 переглядів. Програма тільки почалася, тому ще зарано підтверджувати дату першого перегляду. Але я можу сказати вам, що ми орієнтуємося на вересень», - сказав Райс.

За його словами, нова програма МВФ для України спрямована на підтримку відповіді української влади на кризу COVID-19, а також на збереження результатів і просування критичних реформ, які необхідні, щоб підготувати Україну до відновлення і росту після кризи.

«Важливо відзначити, що така домовленість з МВФ допоможе розблокувати більш широку міжнародну підтримку України, в тому числі з боку Європейського Союзу в рамках програми макрофінансової допомоги ЄС», - зазначив представник фонду.

Нагадаємо, раніше міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що візит місії в Україну очікується в липні-серпні, і після нього може бути прийнято рішення щодо другого траншу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: