Інфляція в Україні сповільнилася до 0,2%

Читать на русском
Зростання споживчих цін в червні порівняно з попереднім місяцем сповільнилося до 0,2 відсотка, але з початку 2020 року інфляція прискорилася до 2,0 відсотка.
epa european pressphoto agency

Зростання споживчих цін в червні порівняно з попереднім місяцем сповільнилося до 0,2%, але з початку 2020 року інфляція прискорилася до 2,0%.

Про це свідчать дані Держстату, опубліковані в четвер, 9 липня.

Відзначається, що базова інфляція в червні в порівнянні з травнем становила 0,0%, з початку року - 1,5%.

У той же час ціни на продукти харчування і безалкогольні напої виросли на 0,4%. Найбільше (на 8,4%) подорожчали фрукти. На 2,3-0,4% зросли ціни на м'ясо, масло, хліб, соняшникову олію, сметану, тоді як на 4,7% подешевшали овочі, на 1,3-0,9% - молоко, цукор, рис, сало, свинина.

При цьому ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 0,5%, що пов'язано з подорожчанням тютюнових виробів на 1,1%.

Зниження цін (тарифів) на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива на 0,4% відбулося в основному за рахунок здешевлення природного газу на 4,3%. Разом з тим на 4,4% виросли тарифи на гарячу воду.

Транспорт подорожчав на 1,2%, що викликано подорожчанням проїзду в залізничному пасажирському транспорті на 6,1%, палива та мастил - на 2,1%, автомобілів - на 1,3%.

Раніше, ексочільник НБУ Яків Смолій заявляв, що інфляція буде зростати помірними темпами.

Також у Нацбанку пояснили сповільнення інфляції в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: