СБУ викрила ботоферму, якою керували з Росії

Читать на русском
Служба безпеки України блокувала у Бердянську діяльність ботоферми, яка входила до розгалуженої міжрегіональної мережі, керованої з Росії, для дискредитації української влади.
пресслужба СБУ

Служба безпеки України блокувала у Бердянську діяльність ботоферми, яка входила до розгалуженої міжрегіональної мережі, керованої з Росії, для дискредитації української влади.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Кіберфахівці спецслужби встановили, що мешканець Бердянська обладнав ботоферму, що була забезпечена всім необхідним телекомунікаційним обладнанням і програмним забезпеченням. Її потужності дозволяли генерувати фейки і маніпулятивні матеріали від імені понад 500 «ботів». Для реєстрації акаунтів зловмисник використовував SIM-картки як українських, так і російських мобільних операторів.

«Інформаційні «вкиди», які відпрацьовувала ботоферма, були направлені на створення панічних настроїв під час пандемії коронавірусу та дискредитацію дій української влади», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у ході проведення обшуку правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку зі спеціальним програмним забезпеченням, технічне обладнання та майже 900 карток українських і російських мобільних операторів.

Викриття ботоферми здійснювалось під процесуальним керівництвом прокуратури Запорізької області.

Раніше СБУ у Києві припинила діяльність групи проросійських провокаторів, які закликали до порушення територіальної цілісності України.

Також кіберфахівці СБУ блокували міжрегіональну мережу ботоферм в Києві і низці областей, якою керували з Росії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: