СБУ блокувала нелегальний мобільний зв'язок «ЛНР-ДНР»

Читать на русском
Кіберфахівці Служби безпеки України викрили та блокували протиправну діяльність організованої групи осіб, які сприяли роботі псевдооператорів мобільного зв’язку Фенікс і Лугаком з так званих ЛНР-ДНР.
прессслужба СБУ

Кіберфахівці Служби безпеки України викрили та блокували протиправну діяльність організованої групи осіб, які сприяли роботі псевдооператорів мобільного зв’язку «Фенікс» і «Лугаком» з так званих «ЛНР-ДНР».

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що організували нелегальний бізнес мешканці Житомира і Києва. Вони, використовуючи спеціальне програмне забезпечення і телекомунікаційне обладнання, забезпечували підміну номерів абонентів. У такий спосіб зловмисники видавали міжнародний трафік псевдооператорів «Фенікс» і «Лугаком» з території «ЛНР-ДНР» та Російської Федерації за місцеві телефонні розмови українських абонентів.

«За висновками експертів, така діяльність завдає шкоди репутації нашій країні як надійного міжнародного партнера в сфері організації зв'язку і світових інвесторів», - йдеться в повідомленні.

Під час обшуків правоохоронці виявили документальні матеріали, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та майже 17 тисяч пакетів операторів мобільного зв’язку України, які доводять протиправну діяльність.

Відкрито кримінальне провадження згідно з ч. 2 ст. 361 Кримінального кодексу України.

Служба безпеки України блокувала у Бердянську діяльність ботоферми, яка входила до розгалуженої міжрегіональної мережі, керованої з Росії, для дискредитації української влади.

Також СБУ викрила прикордонників на продажу бази даних криміналу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: