У Луганській області загасили один із осередків пожежі

Читать на русском
Пожежу в селі Смолянинове під Сєверодонецьком повністю ліквідовано. Місцеві жителі відмовилися переселятися зі згорілих будинків у виділену будівлю амбулаторії.
Фото - ДСНС.

Пожежу в селі Смолянинове під Сєверодонецьком повністю ліквідовано. Місцеві жителі відмовилися переселятися зі згорілих будинків у виділену будівлю амбулаторії.

«На межах населеного пункту пожежа повністю ліквідована. Всі будинки, які горіли погашені. Вже немає ризику, що вогонь може перекинутися, начебто всі його ту ліквідували. А за межами населеного пункту не можу знати, серпанок там поки є», - повідомив РБК-Україна голова сільради Смолянинове Руслан Лисаков.

Наймасштабніші лісові пожежі в УкраїніПротягом останніх дев'яти років в Україні за кількістю випадків загоряння лісу лідирує 2017 рік – 2 тисячі 371 випадок.

За його словами, в самому селі від пожежі постраждали 59 будинків, з них 24 повністю згоріли, 35 - частково.

«Станом на 16:00 сьогодні, в Новоайдарської лікарні залишається 4 дорослих та 4 дитини. Їх швидка допомога евакуювала в лікарню з димовим отруєнням», - додав він.

За словами Лисакова, 7 липня під час активної фази пожежі в лікарні були евакуйовані 29 дітей і 12 дорослих. Але після огляду медиків, місцеві жителі роз'їхались додому, або до родичів. Так, більшість місцевих жителів відмовилися переселятися в надане приміщення для них будівля амбулаторії.

«Люди поїхали додому або до родичів. Це не означає, що якщо будинок горів, то всіх евакуювали. Навіть є такі, у кого згорів будинок, а люди залишилися жити в сараї. Сьогодні ми розвозили гуманітарну допомогу і побачили, що багато людей залишилися вдома. Хоча їм пропонували: варто амбулаторія на 30 житлових місць повністю з усіма умовами. Це в тому ж населеному пункті, для ночівлі, наприклад. Але ніхто не переселився», - додав він.

Як відомо, у Луганській області 6 липня загорівся ліс, а наступного дня вогонь дійшов до населених пунктів. У результаті загинули п'ятеро людей, ще кілька десятків шпиталізували.

Поліція розглядає три версії виникнення пожежі в Луганській області: погодні умови, необережне поводження з вогнем та навмисний підпал.

«Слово і діло» згадало інші масштабні лісові пожежі в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: