ДБР повідомило про підозру прикордоннику в справі про відпочинок Порошенка на Мальдівах

Читать на русском
ДБР повідомило про підозру прикордоннику, який сприяв здійсненню незаконного переміщення високопосадовців через державний кордон.
пресслужба ДБР

Слідчі ДБР, за процесуального керівництва прокурорів Офісу генпрокурора, повідомили про підозру колишньому керівнику військової частини ДПСУ, який сприяв здійсненню незаконного переміщення високопосадовців через державний кордон, а саме поїздці п'ятого президента Петра Порошенка на Мальдіви у 2018 році.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Зазначається, що експрикордонник підозрюється в сприянні незаконному переправленні осіб через державний кордон України, вчиненому службовою особою з використанням службового становища (ч. 2 ст. 332 Кримінального кодексу України).

Зокрема, за даними досудового розслідування, підозрюваний, перебуваючи на посаді керівника військової частини Державної прикордонної служби України, у січні 2018 року, всупереч чинному порядку надав незаконну вказівку підлеглим військовослужбовцям на незаконний пропуск через державний кордон України Петра Порошенка, членів його родини та інших осіб для організації відпочинку поза пунктом пропуску.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, журналісти програми «Схеми: Корупція в деталях» з’ясували, що з 1 до 8 січня 2018 року Порошенко перебував у відпустці на Мальдівах інкогніто під чужим ім'ям. Повідомлень на офіційних сайтах про відпочинок голови держави не було.

Після публікації розслідування в Державній прикордонній службі заявляли, що під час відвідування Мальдів Порошенко перетинав кордон у законний спосіб.

ДБР порушило кримінальну справу через поїздку Порошенка на Мальдіви.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: