Франція пом'якшує карантинні обмеження

Читать на русском
У Франції вирішили пом'якшити карантинні обмеження, дозволивши громадянам збиратися на масові заходи без отримання попереднього дозволу від влади.
epa european pressphoto agency

У Франції вирішили пом'якшити карантинні обмеження, дозволивши громадянам збиратися на масові заходи без отримання попереднього дозволу від влади.

Про це повідомила радіостанція Europe-1.

«З цього часу знову можна збиратися без попереднього дозволу, але не більше 5000 осіб, як того вимагає криза здоров'я. Таке рішення в понеділок, 6 липня, ухвалила Державна раду, призупинивши дію свого указу від 14 червня», - йдеться в повідомленні.

Таке рішення було ухвалено в результаті численних звернень неурядових організацій, профспілок і правозахисників, які закидали владі обмеженнями прав, гарантованих європейським і міжнародним законодавством.

«Існують серйозні сумніви, що карантинні обмеження впливають пропорційно на свободу зборів», - відзначили опоненти суворих обмежень з боку влади.

Нагадаємо, напередодні в Парижі після майже чотирьох місяців карантину відновив роботу один з найбільших художніх музеїв в світі - Лувр.

Також в травні відновила роботу Ейфелева вежа.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: