Більшість диппредставництв України відновили роботу

Читать на русском
За кордоном після ослаблення карантинних обмежень повністю або частково відновили роботу 105 закордонних дипломатичних установ України.
Українські Новини

За кордоном після ослаблення карантинних обмежень повністю або частково відновили роботу 105 закордонних дипломатичних установ України.

Про це на онлайн-брифінгу у вівторок, 7 липня, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Ми відновлюємо роботу закордонних дипломатичних установ, посольств України і консульств України за кордоном. Станом на сьогодні повністю або частково відновлено консульських прийом у 105 посольствах і консульствах. В цілому їх 116. Тобто вже абсолютна більшість посольств і консульств відновили свою роботу з консульського прийому громадян», - сказав він на онлайн-брифінгу у вівторок.

Він нагадав, що робота дипвідомств була призупинена в зв'язку із заборонами і карантинними обмеженнями відповідними країнами.

Кулеба наголосив, що допомога українцям за кордоном залишається абсолютним пріоритетом, і є не тільки подорожуючі, а й українці, які вже перебувають за кордоном, котрі потребують допомоги, підтримки, оформлення документів тощо.

«11 закордонних дипломатичних установ, що не відновили ще роботу, розташовані в країнах, де пандемічна ситуація є особливо складною, і тому ми не можемо ще зараз відновити повноцінний консульський прийом», - сказав Кулеба, зазначивши, що там відновиться робота за першої можливості.

Раніше Кулеба перерахував країни, в які станом на зараз дозволено в'їзд для громадян України.

Нагадаємо, раніше в МЗС закликали авіакомпанії не продавати авіаквитки в країни, які ще закриті для українців.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: