У Мінекономіки вирішили не переглядати макропрогноз

Читать на русском
Мінекономіки відмовилося від перегляду макроекономічного прогнозу на 2020 рік, який закладений під держбюджет.
преслужба Кабміну

У Мінекономіки не планують переглядати макроекономічний прогноз на 2020 рік, незважаючи на те, що деякі його показники не відповідають поточній ситуації.

Про це повідомив міністр економіки Ігор Петрашко в інтерв'ю «Інтерфакс-Україна», опублікованому у вівторок, 7 липня.

Зростання безробіття призупинилося – МінекономікиБезробіття в період карантину. В Україні протягом двох тижнів не збільшується число безробітних.

«Макропрогноз закладається під бюджет. Будемо починати працювати над бюджетом на наступний рік - почнемо думати над оновленням макропрогнозу», - заявив він.

Міністр зазначив, що нинішня турбулентність економічної ситуації в Україні і по всьому світу не дозволяє будувати точні прогнози. Залишається невизначеність щодо відкриття ринків, кордонів, а також щодо другої хвилі COVID-19.

Петрашко також додав, що зміни макропрогнозу зажадають змін до держбюджету. При цьому він запевнив, що очікування про падіння економіки на 5% цього року не погіршилися.

«Приблизно 5%. Хоча у мене є більш оптимістичні очікування при певних рішеннях. Ми набагато краще вийшли з карантину, ніж ми думали. Є суттєве оновлення певних напрямків», - зазначив міністр.

Нагадаємо, раніше Петрашко озвучив прогноз по урожаю-2020.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: