Петрашко озвучив прогноз щодо врожаю-2020

Читать на русском
Урожай 2020. Мінекономіки прогнозує в 2020 році понад 68 мільйонів тонн зернових в Україні.
vesti.ua

Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства очікує урожай зернових в Україні в 2020 році на рівні понад 68 млн тонн.

Про це повідомив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко в ході брифінгу у вівторок, 16 червня.

Урожай-2020 під ударом через посуху та карантин: як це позначиться на цінахМіністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства вважає, що у 2020 році в Україні зберуть лише 60 млн тонн зернових і зернобобових культур.

Він зазначив, що раніше Міекономіки прогнозувало урожай в межах 65 млн тонн. Однак у відомстві допускають, що врожайність може бути вищою.

«Очікуємо більше 68 млн тонн врожаю зернових. Спочатку у нас був більш консервативний прогноз, зараз вважаємо, що врожайність може бути вище. Ми на цей рік прогнозуємо також 20 млн тонн олійних - соняшнику, сої, ріпаку, 9 млн тонн цукрових буряків, 20 млн тонн картоплі і 9 млн тонн овочів», - заявив Петрашко.

При цьому, за його словами, Мінекономіки не прогнозує зміни показника з експорту зерна на майбутній сезон.

«Перехідні запаси, як ми і обіцяли, до кінця червня будуть до 1,5 млн тонн по пшениці», - додав міністр.

Крім того, Петрашко також підтвердив намір підписати з учасниками зернового ринку меморандум щодо експорту на майбутній сезон, в якому буде визначено рівень незнижуваних залишків по основних культурах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в травні на погашення боргів перед аграріями направили півмільярда.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: