Смолій розповів подробиці зустрічі із Зеленським перед відставкою

Читать на русском
Колишній глава Національного банку Яків Смолій зустрічався з президентом Володимиром Зеленським перед тим, як вирішив подати у відставку.
twitter.com/YSmolii

Колишній глава Національного банку Яків Смолій зустрічався з президентом Володимиром Зеленським перед тим, як прийняв рішення подати у відставку.

Про це Смолій повідомив в інтерв'ю lb.ua, опублікованому в понеділок, 6 липня.

У Раді назвали терміни призначення нового голови НБУНового голову Національного банку планують призначити до 17 липня. Зараз ведуться консультації щодо кандидатів.

«Після засідання Національної ради реформ, 30 червня, у мене була зустріч з президентом. Під час цієї розмови я зрозумів, що повинен запитати у президента, чи повинен я звільнитися. Він відповів: «Так», - заявив Смолій.

За його словами, він саме «з контексту зрозумів, що повинен звільнитися».

«На цих зустрічах 30-го і 1-го ми не обговорювали жодних причин, критеріїв. Це була абсолютно спокійна розмова. Зрозумійте правильно, не було з боку президента такого, щоб він сказав: пиши заяву, йди, ти мені набрид», - повідомив колишній голова НБУ.

Він зазначив, що рішення було схвалено з розрахунком, щоб нового голову Нацбанку встигли призначити до літніх канікул парламенту.

«Я запитав: «Коли ви хочете це зробити? На цій сесії ВР або восени?». Президент сказав, що на цій. Залишалося три робочих дні, наступний тиждень був несесійним», - додав Смолій.

Нагадаємо, 3 липня Рада проголосувала за відставку Якова Смолія з посади голови НБУ.

Зараз Нацбанком керує перший заступник голови Катерина Рожкова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: