У Раді назвали терміни призначення нового голови НБУ

Читать на русском
Нового голову Національного банку планують призначити до 17 липня. Зараз ведуться консультації щодо кандидатів.
фото LIGA.net

Нового керівника Національного банку планують призначити до кінця останнього пленарного тижня сесії ВР, тобто до 17 липня.

Про це заявив глава парламентського фінансового комітету Данило Гетманцев в інтерв'ю агентству «Ліга», опублікованому 6 липня.

Зеленський заявив, що не бачить необхідності у стримуванні курсу гривніПрезидент Володимир Зеленський заявив, що наразі не бачить необхідності у стримуванні курсу національної валюти.

За його словами, призначення нового голови Нацбанку має відбутися до 17 липня. Зараз ведуться консультації щодо кандидатів. При цьому прізвища претендентів Гетманцев називати не став.

Водночас голова комітету ВР висловив думку, що новим керівником НБУ повинен бути банкір з хорошою репутацією, який повинен мати повну незалежність як від політичних сил, так і від міжнародних організацій.

«НБУ повинен залишатися незалежним, але не існувати у вакуумі монетарної політики, і розуміти, що зараз економіка країни, в якій він є центральним банком, має велику потребу в його проактивній позиції», - додав Гетманцев.

Нагадаємо, 3 липня Рада відправила у відставку голову Нацбанку Якова Смолія.

Пізніше стало відомо, що президент Володимир Зеленський вже отримав три списки з кандидатами на пост нового голови НБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: