Зеленський привітав українців з шостою річницею деокупації Слов’янська і Краматорська

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський привітав міста Краматорськ і Слов’янськ з шостою річницею звільнення від незаконних збройних формувань.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський привітав міста Краматорськ і Слов’янськ з шостою річницею звільнення від незаконних збройних формувань.

Про це повідомляє пресслужба ОПУ.

«Сьогодні в нас подвійне свято. Адже, крім Дня ВМС, ми відзначаємо шосту річницю звільнення Слов’янська та Краматорська. Шість років тому всією країною ми допомагали нашому війську та з тривогою в серці і молитвою в душі чекали радісних новин зі сходу. Ми вклоняємося кожному, хто повернув Слов’янськ і Краматорськ до України», – зазначив глава держави під час участі в урочистостях до Дня Військово-Морських сил України в Одесі.

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль також приєднався до привітань під час відеовключення з Краматорська.

«Ми сьогодні відчуваємо єдність України, і цей телеміст демонструє єдність країни – від Одеси до Краматорська, щодень – від Ужгорода до Донецька й Луганська. Україна – єдина, соборна, неподільна, незалежна і в найближчий час буде мирною», – зазначив голова уряду.

Президент України нагадав, що рік тому в День ВМС він також був у Одесі, а поруч з ним перебували родини українських військових моряків, які на той час були в російському полоні.

«Обіцяв зробити все, щоб ваші хлопці повернулися додому і ви змогли міцно їх обійняти. Сьогодні я знову хочу вам подякувати за те, що вірили нам, за те, що дочекалися», – сказав Володимир Зеленський.

Він зазначив, що Україні також повернуті буксир «Яни Капу», катери «Нікополь» і «Бердянськ», а в Краматорську та Слов’янську гордо майорить синьо-жовтий прапор.

«І все це дає мені потужний заряд сили та віри в те, що все у нас обов’язково вдасться! Ми повернемо всіх наших людей. Повернемо всі наші території. Повернемо віру в правду і справедливість. Ми повернемо мирну, єдину й неподільну, могутню та непереможну Україну», – резюмував глава держави.

Нагадаємо, Зеленський неодноразово запевняв українців в тому, що доб'ється завершення війни на Донбасі до закінчення терміну свого перебування на посаді.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: