Справа МН17: на суді показали фото перевезення «Бука»

Читать на русском

Повідомляється, що звинувачення на основі фото пояснило перевірку справжності зібраних фотодоказів.

На суді у справі про катастрофу MH17 на Донбасі показали фото транспортування російської установки «Бук». Слідство вважає, що саме з цієї установки був збитий літак Малазійських авіаліній.

Про це повідомляє нідерландське видання nu.nl.

Повідомляється, що звинувачення на основі фото пояснило перевірку справжності зібраних фотодоказів. Зокрема, був знайдений власник вантажівки, який транспортував «Бук». Він підтвердив, що бойовики захопили транспорт за дев'ять днів до катастрофи. Інформацію також підтвердив один з бойовиків, якого на суді не називають.

За словами прокурора, справжність фото перевірена на основі даних із відкритих джерел, а також експертних оцінок у сукупності з показаннями свідків.

Крім того, прокуратура заявила про наявність відео вантажівки, який перевозить «Бук» без ракети під Луганськом. Спочатку російська сторона підтверджувала справжність відео, але вказувала, що воно зняте на підконтрольній Україні території. Пізніше представники РФ заявили про нібито маніпуляціях з відео.

В цілому обвинувачення дійшло висновку про російське походження «Бука», оскільки він мав зовнішні ознаки, характерні для установки, зафіксованої на території Росії 23 червня 2014 року. Зокрема, конкретний серійний номер 3X2. Однак на прохання про правову допомогу РФ заявила, що цей «Бук» нібито ніколи не був на території України, і нема потреби відповідати на запит.

Раніше в МЗС України заявили, що вироки у справі МН17 оголосять мінімум через кілька років.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: