Назвали суму штрафу за перебування без маски в публічних місцях

Читать на русском
Без маски в громадському місці українців штрафуватимуть на 170-255 гривень, а підприємців за недотримання вимог у магазинах та закладах харчування — на 3400-5100 гривень.

Кабінет міністрів України пропонує штрафи за відсутність захисної маски в публічних місцях для громадян у розмірі 170-255 грн, а для власників закладів, у яких порушують правила карантину, – 3400-5100 грн.

Про це під час брифінгу повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Захисні маски для обличчя: види та особливостіБез маски в умовах пандемії коронавірусу не можна увійти в супермаркет чи аптеку. Ми розібралися, які є види масок і чим вони відрізняються.

«Учора на засіданні уряду був схвалений законопроект, який буде передано до Верховної ради, щодо внесення змін у Кодекс про адміністративні порушення. Він регламентує встановлення відповідних штрафів за неносіння масок... Для фізичних осіб передбачено штрафи від 170-ти до 255 грн. Для власників закладів харчування, спортивних закладів або магазинів, якщо вони не дотримуються встановлених карантинних вимог й не слідкують за дотриманням маскового режиму у відповідних приміщеннях, штраф становитиме від 3 400 грн до 5 100 грн», – розповів Степанов.

Нагадаємо, Кабмін встановив штрафи за перебування без маски в публічних місцях.

Раніше в МОЗ пояснили, чи потрібно носити маски на пляжі.

Також відзначимо, Ляшко розповів, чи доведеться носити маски все літо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: