У Міноборони заявили про загострення на Донбасі

Читать на русском
Ситуація на Донбасі з початку доби різко загострилася. До полудня було скоєно 12 прицільних обстрілів позиції ЗСУ, також застосовувалися міномети по Зайцевому.
Фото: Пресцентр штабу ООС / Facebook

Ситуація на Донбасі з початку доби різко загострилася. До полудня було скоєно 12 прицільних обстрілів позиції ЗСУ, також застосовувалися міномети по Зайцевому.

Про це на онлайн-брифінгу в п'ятницю, 3 липня, повідомив спікер Міністерства оборони України Дмитро Гуцуляк.

«Сьогодні, 3 липня, за інформацією станом на 12:00 обстановка на лінії бойового зіткнення різко загострилася. Крім 12 прицільних обстрілів наших позицій з початку поточної доби, переважно з важкого озброєння - мінометів і артилерії, російсько-окупаційні війська вранці застосували міномети по населеному пункту Зайцеве», - заявив він.

Карта ООС: ситуація на сході України на 3 липняСитуація на сході країни станом на 3 липня 2020 року за даними РНБО України, пресцентру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

За словами Гуцуляка, тільки з близько 5:00 до 8:00 сепаратисти випустили по українських позиціях на різних ділянках оборони 166 мін 120 і 22 міни 82 калібру, здійснили 40 пострілів із артилерії 122 калібру.

Крім того, незаконні збройні формування вели обстріл з мінометів різного калібру в районах населених пунктів Хутір Вольний, Південне, Залізне, Новотошківське, Шуми, Зайцеве, Авдіївка та Орехово. Зокрема, після 5:40 в районі Новотошківського противник, окрім мінометів, вів вогонь із артилерії. Також зафіксовані ворожі обстріли з гранатометів і стрілецької зброї поблизу Водяного, Хутору Вільного, Новотошківського, Авдіївки, Кам'янки та Старогнатівки.

«Захисники України з метою збереження життя і здоров'я особового складу вели адекватні оборонні дії, застосовуючи чергові вогневі засоби», – зазначив представник Міноборони.

За його словами, бойових втрат внаслідок щільного ворожого вогню серед українських військових немає.

Раніше Україна на форумі ОБСЄ озвучила втрати на Донбасі.

Також нагадаємо, на Донбасі за тиждень ліквідували 10 бойовиків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: