Україна на форумі ОБСЄ озвучила втрати на Донбасі

Читать на русском
Війна на Донбасі. З початку конфлікту загинули 3094 українських військових, ще 12 тисяч були поранені. Крім того, загинули більше 3 тисяч цивільних.
obozrevatel.com

На Донбасі з початку бойових дій загинули більше 3 тисяч українських військових. Поранення отримали майже 12 тисяч бійців.

Про це заявив генерал-лейтенант Леонід Голопатюк на онлайн-засіданні Форуму співпраці безпеки ОБСЄ у четвер, 2 липня.

Динаміка обстрілів сил ООС: 263 порушення режиму припинення вогню в червніУ зоні ООС за минулий місяць було зафіксовано 263 обстріли з боку бойовиків. Загинули четверо українських військових.

«Захищаючи свою незалежність і територіальну цілісність в протистоянні російської агресії, моя країна змушена платити жахливу ціну. Внаслідок збройного конфлікту, розв'язаного Росією, вже загинуло 3094 і поранено майже 12 тисяч захисників України», - сказав Голопатюк.

Також, за його словами, війна на Донбасі вже забрала життя 3 353 цивільних, а ще понад 7 тисяч мирних жителів були поранені і покалічені. Близько 1,8 млн українців покинули свої будинки через війну.

При цьому генерал-лейтенант уточнив, що це відбувається «не на периферії світу, або в темні часи Середньовіччя, а в центрі Європи і на початку 21 століття».

Нагадаємо, в Генштабі ЗСУ повідомили, що військових на Донбасі підсилять комплексами Javelin.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: