Військових на Донбасі підсилять комплексами Javelin – Генштаб

Читать на русском
Військовослужбовцям ООС в зоні бойових дій на Донбасі нададуть американські протитанкові комплекси Javelin.
фото Raytheon

Українські військові, які виконують завдання в районі проведення ООС на Донбасі, отримають американські протитанкові комплекси Javelin.

Про це заявив начальник Генштабу Збройних сил України Руслан Хомчак в інтерв'ю агентству АрміяInform.

За його словами, зараз одна з бригад, яка завершує підготовку на полігоні до виконання завдань у складі ООС, активно відпрацьовує тактику застосування Javelin.

Військова допомога США: як скандали в Україні вплинули на американську підтримкуСкандали навколо українсько-американських відносини у США можуть сприйняти, як втручання у вибори, і це вплине на підтримку з боку США, вважає експерт.

«Напрацьовуються навички роботи розрахунків цих ПТРК. Я особисто хочу переконатися в тому, що наші воїни можуть ефективно застосовувати ці протитанкові комплекси. Зараз у нас в наявності вже значно більша кількість американських ПТРК. До речі, як і кількість підготовлених розрахунків. Скільки їх? Таємниця. Скажу лише, що в подальшому кожну з бригад, яка буде заходити в район ООС, посилюватимуть Javelin», - сказав Хомчак.

Він також додав, що під час підготовки цієї бригади до чергової ротації будуть відпрацьовані і навички застосування безпілотників «Байрактар» з бойовим ураженням цілі.

Нагадаємо, в червні ЗСУ отримали ракети Javelin і додаткове військове обладнання на суму 27 млн ​​дол. Це перша партія вантажу в рамках пілотного проекту за програмою уряду США «Міжнародні військові продажі».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: