Відновлення авіасполучення: чи подорожчають ціни на квитки через кризу

Читать на русском
Богдан Долінцеексперт авіаційної галузі

ЄС відкриває кордони для 14 країн, але України в цьому списку немає. Пізніше повідомлялося, що Євросоюз дозволив в'їзд окремим категоріям українців. Водночас авіаперевезення поступово відновлюватимуть, виходячи із епідеміологічної ситуації. Експерт з авіації Богдан Долінце пояснив, криза та карантин вплинуть на вартість авіаподорожей. У коментарі «Слово і діло» експерт висловив думку, що ціни на авіаперевезення не будуть збільшуватися, проте тенденція до подорожчання з’явиться вже після того, як відновляться повною мірою маршрути.

«Те, що ми бачимо на сьогодні: різкого зростання ціни поки немає, як прогнозувалося. Найімовірніше, до осені, перед початком низького сезону, ціни збережуться в нинішньому діапазоні. Насамперед тому, що перевізники мають відновити маршрути, а вже потім забезпечити завантаження рейсів. Тому навряд чи варто очікувати суттєвого підняття цін на авіаквитки», – сказав Долінце.

Польща відновила авіасполучення з УкраїноюАвіарейси з Польщі до України відновилися з 1 липня. Вже приймають і відправляють рейси в Варшава, Вроцлав і Краків.

Співрозмовник зазначив, що подорожчання авіаквитків не буде глобальним трендом, хоча в поодиноких випадках буде спостерігатися подорожчання в межах 20%, але вже після того, як маршрути відновляться.

«Уже з осені ми побачимо загальну тенденцію підняття вартості ціни перевезення. Та, вірогідно, на деяких окремих маршрутах буде подорожчання на 50% і вище», – додав експерт.

Богдан Долінце уточнив, що криза на ринку все ще триває і на подолання негативних наслідків підуть роки.

«Компанії та аеропорти планують свою діяльність після того, коли цей кризовий період мине, орієнтовно у 2022 році. Вже планується, що 2023-й стане роком глобального відновлення», – повідомив експерт.

Нагадаємо, 30 червня стало відомо, що ЄС відкриває кордони для 14 країн, але України в цьому списку немає. Пізніше повідомлялося, що Євросоюз дозволив в'їзд окремим категоріям українців.

Серед країн, які вже відкрили свої кордони для України, значаться Туреччина, Албанія, Хорватія й Чорногорія.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: