Українці скоротили борги за комуналку

Читать на русском
Українці скоротили заборгованість за житлово-комунальні послуги на 6,8 мільярда гривень з початку запровадження карантинних обмежень в країні.
epa european pressphoto agency

Українці скоротили заборгованість за житлово-комунальні послуги на 6,8 мільярда гривень з початку запровадження карантинних обмежень в країні.

Про це свідчать дані Держстату.

Згідно з даними відомства, в травні було нараховано 8,7 млрд грн до оплати за комуналку, а громадяни виплатили 11,9 млрд грн (на 37,5% більше).

Таким чином, перед літом заборгованість населення скоротилася на 3,3 млрд і склала 59,9 млрд. При цьому в березні борги скоротилися на 0,8 млрд, а у квітні - на 2,7 млрд.

Так, станом на 31 травня заборгованість населення за поставку і розподіл газу склала 23,9 млрд грн, за поставку теплової енергії та гарячої води - 18,8 млрд грн, за поставку і розподіл електроенергії - 5,9 млрд грн, за централізоване водопостачання і водовідведення - 5,4 млрд грн, за управління багатоквартирним будинком - 5 млрд грн, за надання послуг з вивезення побутових відходів - 1 млрд грн.

Нагадаємо, у квітні сума заборгованості киян за постачання природного газу склала 255 млн грн. Споживачі розрахувалися за надані послуги на 75 відсотків.

В Україні на час карантину збільшили субсидії.

«Слово і діло» розбиралося, чи можуть в умовах карантину списати борги за комуналку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: